Verslag avondfietspuzzeltocht 2019

Om half zeven melden 25 dames zich voor de start op het kerkplein.........

Het weer is goed en al gauw vertrekt de eerste groep.
Richting Terwolde en Deventer. Een mooi landelijk gebied. Opdrachten zijn de ludieke tekst op een hek van het Waterschap en een verborgen beeld van houtsnijwerk. Via het Zwartepad, (waar de storm van de vorige nacht aardig heeft huisgehouden) richting de IJssel.
En dan is er…koffie met heerlijke eigengebakken brownies en appelkoek in het park/nee toch niet in het park. Annie staat op wacht en wijst ons de plek waar we moeten zijn.
Ook de mannen van Gerda en Annie zijn ingeschakeld om te helpen. Zij en Hij Actief dus.
De route vervolgen we richting Tuinland aan de Wilpse dijk. Daarna via fietspad langs de nieuwbouw naar het Holthuis. Hier wordt de inwendige mens weer verzorgt. Maar we moeten ook de vele vogelhuisjes tellen aan de boslaan. Goed kijken en tellen, toch nog lastig!
Langs de Kruidentuin naar het centrum van Twello en we volgen de spoorlijn. Dan richting Het Wezeveld, waar we stoppen bij het Mariakapelletje. Hier wordt de tekst gevraagd die bij Maria staat. Nu slingeren we weer naar de Vecht. De route van ongeveer 25 km zit erop.
In het multifunctionele centrum wacht ons een drankje en een schaal met hapjes. Maar zo gemakkelijk komen we er niet van af. Er zijn nog wat cryptische fotovragen die we moeten beantwoorden. Erg leuk. We weten nu hoe een ridder-lijk eruit ziet en hoe een prof-eet!  Natuurlijk wordt er vol spanning uitgekeken naar de einduitslag.
Groep 3 zijn de winnaars en ze krijgen een bloemengeurzakje met… natuurlijk een gouden plak. Deze groep heeft tevens de eer om volgend jaar de rit te verzorgen. Dat gaat lukken.
De weergoden hebben nog een onstuimige avond/nacht voorspeld dus we maken het niet te laat.
Margreet/ Annet/ Gerda/ Ans/ Annie en  Marjan dank jullie wel voor deze leuke, ontspannende tocht.