80 jarig jubileum oktober 2019

Viering 80-jarig jubileum ZijActief de Vecht
80 jaar ZijActief
80 jaar positief
Onze vereniging, gezond en fit
Nog steeds vol spirit
Vrouwen samen met goede zin
Vol vertrouwen de toekomst in

Woensdagavond 16 oktober ontvangt het (sinds kort weer volledig aangevulde) bestuur ons met koffie en gebak wat gedecoreerd is met het logo van ZijActief. Terwijl we hiervan genieten worden foto’s op de beamer getoond van de afgelopen jaren.
Het oudste bestuurslid (i.v.m. de privacywet noem ik geen leeftijd maar ze is nog geen 80) opent de avond. In het kort vertelt ze hoe en wanneer de vereniging, die sinds de eeuwwisseling ZijActief heet is ontstaan. De drie O’s staan tot op de dag van vandaag nog steeds hoog in het vaandel.
Ontmoeting - Ontwikkeling – Ontspanning.
Op deze feestavond is natuurlijk voor Ontspanning gekozen.
Turbo Toos en Super Stien een cabaret duo, niet meer de jongsten, 65 en 75 jaar komen de zaal binnenrijden op een solex met moderne “vaginatie”. Hilarisch om te zien hoe deze twee zussen het podium beklimmen en ons iets vertellen over hun turbulente leven. Alles in het Betuws dialect. Beide dames hadden zichzelf nogal wat laten verbouwen maar dat is niet helemaal gelukt zo te zien.
Stien houdt zich bezig met breien en een string is zo klaar.
Ook heeft ze een gym/zwempak gebreid.
Het kan ook gedragen worden door het bestuur zodat ze beter herkenbaar zijn, is haar tip. Voor de penningmeester kan het eventueel aangevuld worden met een “inlegkluisje”.
Dit kan dus besteld worden.
Zo gaat het door met grappen en grollen maar soms ook nietszeggend, letterlijk en figuurlijk.
Plotseling gaat de telefoon en krijgen ze het verheugende bericht een hoofdprijs te hebben gewonnen. Die gaan ze natuurlijk gelijk ophalen…een snijbonenmolen!
Het moment komt toevallig goed uit want het is pauze.
Met een drankje en een hapje kunnen we even bijkomen van het lachen.
Na de onderbreking komen ze terug in hun nette “Hote Confiture” kleding en vertellen dat ze best veel contacten hebben in hogere kringen. Bij Beatrix zijn ze kind aan huis en ook zijn ze bij de Engelse Queen geweest.
Wel vonden ze het raar dat de High Tea gewoon op een laag tafeltje werd geserveerd.
Stien kon er niet over praten en stond letterlijk voor paal.
Over paal gesproken, Stien en Toos geven cursussen in Paaldansen. Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden maar ze waarschuwen ons en laten zien dat het best pittig is.
Super Stien en Turbo Toos het was geweldig, wat hebben we gelachen. Wie er niet was heeft beslist wat gemist.
Om even bij te komen is er nog een drankje en een warm hapje.
Daarna wordt de avond afgesloten en gaat een ieder met een lach de deur uit.